Lufthansa отменя половината си полети за утреГерманската авиокомпания Lufthansa отменя половината си полети планирани за утре, 10 април 2018 г. Това е в резултат на стачните действия на синдиката на работниците в публичния сектор Verdi.

Синдикатът Verdi, в който членуват около 2,3 млн. работници в публичния сектор в Германия, настоява за 6% увеличение на заплатите. С цел увеличаване на натиска от там обявиха, че във вторник в стачните действия ще се включи наземния персонал и част от пожарникарите, които обслужват летищата във Франкфурт, Мюнхен, Кьолн и Бремен.

Франкфурт и Мюнхен са двата най-големи хъба на Lufthansa. От германския превозвач обявиха, че ще анулират над 800 от планираните за утре 1600 редовни полети. Сред анулираните е и утрешният полет от Франкфурт за София, пристигащ по разписание в 18,15 часа, както и излитащият в 19 часа в обратната посока.

От българското външно министерство препоръчаха на всички пасажери на Lufthansa да проверяват предварително полетите си.

От Verdi обявиха, че служителите на летището във Франкфурт ще стачкуват от 5 часа до 18 часа местно време. Летищните власти във Франкфурт и Мюнхен предупредиха пасажерите да учакват сериозни нарушения в полетите си.

Говорител на летищния оператор във Франкфурт е заявил, че поради това, че в стачката ще се включат и сериозна част от служителите по сигурността, това сигурно ще доведе до затваряне на местата за проверка на пасажерите.

Подобна стачка преди четири години отмени стотици полети от Франкфурт.

Стачката утре е част от четиридневна стачна вълна, която ще продължи между 10 и 13 април.

Коментари

blog comments powered by Disqus