Нов случай на откраднат самолет в САЩНов случай на откраднат самолет в САЩ завърши с катастрофа с един загинал. Новият инцидент е от 13 август 2018 г. и е свързан с кражба на малък бизнесджет и разбиването му в предградие в близост до Солт Лейк Сити.

Машината се е разбила пред къща около 02,30 часа местно време. Катастрофиралият самолет е Cessna Model 525 CitationJet (цивилна регистрация N526CP). На борда му се е намирал само един човек, който е загинал. Къщата до която се е разбила машината е пострадала от избухналия пожар, но няма ранени или загинали на земята.

Местната полиция в идентифицирала намиращия се на борда на самолета човек като 47-годишния Дуейн Яуд. Часове, преди той да разбие самолета, Яуд е бил арестуван за нападения над съпругата си.

По-късно той е бил освободен под парична гаранция и се е отправил към летището Спаниш Форк, от където е откраднал бизнесджета Cessna CitationJet, който е бил собственост на компания, в която Яуд е бил пилот.

Няколко минути след като Яуд излита от Спаниш Форк той се врязва в предния двор на къща в предградието Пейсън, край Солт Лейк Сити. Къщата е принадлежала на него и съпругата му и в момента на инцидента в нея е била тя и едно от децата им.

Инцидентът става само три дни, след като служител в авиокомпания открадна турбовитлов регионален самолет Q400 от летище край Сиатъл и час полет го разби в остров в залива Пюджит. И тогава, единственият загинал бе намиращият се на борда пилот.

Коментари

blog comments powered by Disqus