altВече са известни победителите във фотоконкурса „Металните птици на Летище София”, съобщава „Летище София”. Конкурсът бе обявен от Министерството на транспорта и „Летище София” ЕАД, под патронажа на министъра на транспорта Александър Цветков. Партньори на организаторите са фирмите за фотографска техника „Фото Павилион” и „Фотосинтезис”.

Във фотоконкурса участваха 61 фотографи със 148 фотоснимки. Авторитетно жури с председател министър Александър Цветков и членове: гл. ас. д-р Николай Милев - преподавател по „Кино, реклама и шоубизнес” в Нов Български Университет, Владислав Симеонов - оператор в БТВ и Александър Иванов – изявен български фотограф-художник, определи победителите:

Първа награда Светлан Симов за снимката си „Нощен полет”.

altПечели ваучер на стойност 2000 лева за закупуване на огледално-рефлексен фотоапарат Nikon D7000 от магазин на „Фотосинтезис”.

Втора награда Огнян Стефанов – за снимката си „Свръхсветлинна скорост”.

altПечели ваучер на стойност 1000 лв. за закупуване на обектив от магазин на „Фотосинтезис”.

Трета награда Ангел Александров – за снимката си „Излитане”.

altПечели статив. Наградата се предоставя от магазин за фотографска техника „Фото Павилион”

Поощрителна награда получават:

alt 

Васил Герзилов за "Антонов Ан-124"

alt 

и Николай Чапкънов за „Залез”. Наградите за тях са канава с отпечатаните фотоснимки в размер 30х40 и се предоставя от магазини за фотографска техника и аксесоари „Фотосинтезис”.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Датата на събитието ще бъде оповестена 10 календарни дни по-рано на официалната Интернет-страница на Летище София. Изложба с най-добрите фотографии от фотоконкурса „Металните птици на Летище София” ще бъде открита на Терминал 2 на Летище София от 1 юни 2011 г.

Коментари

blog comments powered by Disqus