Adria Airways взима Сухой Суперджет 100Словенската авиокомпания Adria Airways е подписала писмо за намерение за придобиването на 15 регионални джета Сухой Суперджет 100. Това бе обявено днес, 26 ноември 2018 г.

Словенската авиокомпания е съобщила, че доставките ще започнат в началото на 2019 г. в рамките на дългосрочно лизингово споразумение.

Изпълнителният директор на Adria Airways е заявил, че покупката на Суперджет 100 ще подкрепи плановете на авиокомпанията му за бъдеще развитие. Самолетът е бил проучван от 2016 г. и е било установено, че техническите и оперативните характеристики удовлетворяват авиокомпанията.

Покупката на Суперджет 100 ще позволи на авиокомпанията да пренасочи част от сегашния си флот към отдаване на мокър лизинг.

Adria Airways и ГСО са се споразумели за създаване на център за техническа поддръжка на летището в Любляна, който да осигурява експлоатацията на Суперджет 100. Центърът ще бъде използван за поддържане и на други самолети от същия тип, които бъдат продавани на европейския пазар.

В момента Adria Airways експлоатира общо 21 самолета – три A319, три CRJ 700, девет CRJ 900 и шест Saab 2000.

Коментари

blog comments powered by Disqus