altИспанското правителство има намерение да предложи на Пери 18 броя употребявани изтребители Eurofighter Tranche 1, които в момента се намират на въоръжение в испанските ВВС. Това е станало по искане на перуанската страна.

Единичната на тези самолети е €45 млн. Ако се стигне до подписване на сделка машините ще бъдат доставени в рамките на една година. Употребяваните самолети са с нальот от около 600 часа всеки. Предложението е било формално предадено в средата на януари, но разговори по темата се водят от ноември 2012 г.

Перу е изправена пред намаляване на бойните възможности на авиацията си, затова има изпратени запитвания за информация за придобиването на Eurofighter, Super Hornet, Rafale, МиГ-35, Gripen NG и Су-30/35.

В момента ВВС на Перу разполагат с девет от общо 12 доставени Mirage 2000P/DP, като машините са преминали през основен ремонт, но са нужни $480 за модернизация до стандарта Mirage 2000-5.

Модернизацията на МиГ-29 върви с проблеми от 2008 г. насам, като са модернизирани осем от общо 19 машини. Освен това в летателна годност са едва четири от наличните 18 щурмовици Су-25.

Не се очаква наличните типове бойни самолети да летят след 2025 г.  

Коментари

blog comments powered by Disqus