Украйна ще ремонтира и модернизира хърватските МиГ-21Украинската държавна компания „Укрспецэкспорт” е спечелила търга за модернизация и ремонт на МиГ-21 и покупка на допълнителни изтребители, който хърватското правителство проведе наскоро. Решението за това е взето в началото на юни 2013 г.

Според вестник „Коммерсантъ-Украина” сумата по договора е 80 млн. хърватски куни или около $13,7 млн. В рамките на договора се предвижда ремонт и модернизация на седем самолета и покупката на още пет ремонтирани образци. В конкурса е участвала и румънската компания Aerostar.

Ремонтът и модернизацията на хърватските изтребители ще се проведе в авиоремонтния завод „Одессавиаремсервис”, който е държавна собственост. Няма информация за точния обем на модернизацията, през която ще преминат хърватските самолети.

През февруари 2011 г. руската компания „Рособоронэкспорта” и РСК „МиГ” дадоха оферта за модернизация на хърватските МиГ-21 на стойност $20 млн. По-рано тази година „Укрспецэкспорт” спечели търг в Хърватска за ремонт на шест вертолета Ми-8/17, които в момента се експлоатират от въоръжените сили на страната.  

Коментари

blog comments powered by Disqus