Първата част въоръжена с AH-64E е вече боеготоваПървата част на Американската армия, която се въоръжава с новия щурмови вертолет AH-64E Apache е достигнала до първоначално ниво на бойна готовност. Това съобщава Армията на САЩ в съобщение от 27 ноември 2013 г.

1-229-ти разузнавателно ударен батальон от Армейската авиация на САЩ е първата част получила AH-64E. До момента батальонът е направил 6000 часа нальот на модела, който се нарича Apache Guardian.

Батальонът се превъоръжава с AH-64E през януари 2013 г. и към май вече е приключено с първоначалното приучаване и започва бойното усвояване. Обучението е приключено в Форт Ървин, Калифорния, с пребазиране и опериране от високопланински площадки в Айдахо и бойни стрелби на полигон в щата Вашингтон.

AH-64E Apache Guardian (до 2012 г. известен като AH-64D Apache Block III) е подобрена версия на AH-64D, която има по-мощни двигатели T700-GE-701D, подобрена трансмисия, нови композитни носещи винтове, нова авионика, включително и възможност за контрол над безпилотни апарати и други подобрения.

Коментари

blog comments powered by Disqus