Boeing решава дали да спре линията за Super HornetНе по-късно от март 2014 г. американския самолетостроител Boeing трябва да реши дали да инвестира десетки милиони долари за поддържане на производствената линия на многоцелевите изтребители F/A-18E/F Super Hornet. Това съобщава Reuters.

Майк Гибънс, вице президент на компанията по програмата Super Hornet е заявил, че има увереност, че ще се появяват достатъчно поръчки, които да държат производствената линия отворена и след 2020 г. Гибънс е направил това изказване по време на тържествата по случай първия полет на оригиналния F/A-18 Hornet.

Към момента се планира производството на Super Hornet да приключи през 2016 г. Boeing се опитва да накара американските военни да купят още Super Hornet на цена от около $51-52 млн. за самолет, заедно с двигателите, радара и системата за РЕБ. Усилията се подпомагат от факта, че палубния F-35C няма да бъде боеготов поне до 2019 г.

До март 2014 г. Boeing трябва да започва покупката на материали с дълъг срок на производство, които да подсигурят производството и след 2016 г. Boeing в момента провежда маркетингови кампании в Канада, Дания, Бразилия, Малайзия, Кувейт и още няколко страни, повечето от които в Близкия изток, но не се очаква решения по конкурсите там в близките месеци. Така продължаването на производството на Super Hornet е в ръцете на американските военни.

Коментари

blog comments powered by Disqus