България и Гърция сключиха техническо споразумение за съвместни операции по „ер полисинг”Министърът на отбраната Ангел Найденов e на официално посещение в Република Гърция в периода 18 - 19 март 2014 г. по покана на министъра на националната отбрана Димитрис Аврамопулос.

В края на официалните разговори между делегациите, в присъствието на министрите на отбраната и началниците на отбраната, командирите на Военновъздушните сили на двете страни подписаха „Техническо споразумение между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Република Гърция относно презгранични операции за Аir Policing“, което очертава модалностите и техническите параметри за прилагане и изпълнение на „Споразумението между правителството на Република България и правителството на Република Гърция относно презгранични операции за Аir Policing“, подписано в Атина на 1 ноември 2010 г.

По време на първия ден от официалната визита беше подписана и Програмата за военно сътрудничество между министерствата на отбраната на двете страни за 2014 г.  

Коментари

blog comments powered by Disqus