Южна Корея откри пореден неидентифициран БЛАВъоръжените сили на Южна Корея са открили в неделя още един неидентифициран безпилотен летателен апарат (БЛА), за който се смята, че е дошъл от Северна Корея. За последните дни това е третия подобен случай.

Апаратът, който е с дължина около метър и размах на крилото от около два метра е бил намерен в района на Чонсон, на около 130 km южно от границата на двете Кореи. Машината е била боядисана в светло синьо и като конструкция е подобен на другите два апарата, които бяха открити по-рано.

Първият неидентифициран апарат е бил открит в района на граничния град Пхаджу на 24 март, а вторият бе намерен на остров Пенийендо на 31 март, след като армиите на двете страни си размениха артилерийска стрелба.

И двата апарата са били снабдени с комерсиални цифрови фотоапарати, които са правили снимки, като един от тях направил стотици кадри на района на столицата Сеул, включително и президентския дворец. За сега не е ясно дали и третия апарат е носил камера на борда си.

Южна Корея откри пореден неидентифициран БЛА

 

Коментари

blog comments powered by Disqus