САЩ започнаха да пенсионират своите OH-58 Kiowa WarriorАрмията на САЩ започна процедурата по пенсионирането на разузнавателно-ударния вертолет OH-58 Kiowa Warriоr. Част от машините са вече спрени от полети и се търсят евентуални клиенти за тях.

Още през 2014 г. от полети ще бъдат спрени първите 26 вертолета от общия американски флот от 335 броя OH-58D. В същото време се търсят потенциални клиенти за вертолетите, които могат да бъдат, както американски правителствени агенции, така и външни военни клиенти, които биха желали бойна техника на ниски цени.

Освен OH-58 ще се пенсионират и учебните вертолети TH-57, които са практически Bell 206B-3. Тяхното вероятно пласиране на външни клиенти ще бъде по-лесно, защото това са практически цивилни вертолети, на около 16 години служба.

Паралелно с това компанията Bell Helicopter е получила заповед за спиране на работата по модернизацията на наличните OH-58D в новия стандарт F. Модернизацията включваше ново оборудване в кабината и нов сензорен пакет, който не е разположен над втулката на носещия винт, както при модела D, а в носа.  

Коментари

blog comments powered by Disqus