САЩ ще одобри продажбата на изтребители Boeing за Персийския заливПравителството на САЩ ще одобри продажбата на изтребители Boeing за Катар и Кувейт. Това вероятно ще стане официално по време на официалната визита на президента Обама в Персийския залив. Това съобщава Reuters позовавайки се на собствени източници.

Кувейт иска да получи 24 броя F/A-18E/F Super Hornet, a Катар желае 36 броя многоцелеви F-15. Сделките се подготвя от доста време, но до момента те нямаха формалното одобрение от правителството. През миналата есен дори Boeing се оплака публично, че правителството спъва бизнеса му в региона.

Пентагона иска производствените линии за сегашните изтребители от четвърто поколение да бъдат отворени максимално дълго, за да има опция за евентуалната им покупка, въпреки идването на F-35.

ВМС на САЩ продължават да заявяват Super Hornet и производствената линия явно ще остане отворена до края на десетилетието. Саудитска арабия в момента получава F-15SA и поръчката ще бъде изпълнена към 2019 г.

Коментари

blog comments powered by Disqus