Dassault има 76 поръчки за RafaleВ портфолиото на френския самолетостроител Dassault има 76 многоцелеви изтребители Rafale, като от началото на годината са доставени девет машини. Това съобщава Flightglobal.

Доставките включват шест броя Rafale за френските въоръжени сили и три двуместни Rafale за ВВС на Египет, които вече разполагат с шест от поръчаните 24 броя от френския изтребител. Компанията освен това е предоставила средства за поддръжка и обучение за Египет.

Върви и програмата за модернизация на флотските Rafale M от първоначалния производствен стандарт F1 към най-новия F3.

До момента Франция е получила 146 броя от поръчаните 180 Rafale. Така за изпълнение остават 34 френски поръчки, плюс 42 самолета за Египет и Карат.

Продължават преговорите с Индия за доставката на 36 броя Rafale, като се водят и маркетингови кампании в други страни.

През 2011 г. Dassault е доставила осем Rafale, вместо стандартните 11, като част от поръчаните за Франция изтребители са били изпратени в Египет, с цел удовлетворяване на спешната необходимост от доставки на новия боен самолет.

Продължават изпитанията на новата ракета „въздух-въздух” MBDA Meteor, като в началото на годината е бил проведен трети успешен пуск. Оръжието ще бъде интегрирано в рамките на предстоящата модернизация F3R.

Коментари

blog comments powered by Disqus