Сериен МиГ-29КР за първи път се приземи на „Кузнецов”Сериен многоцелев изтребител МиГ-29КР за първи път се е приземил на палубата на руския самолетоносач "Адмирал Кузнецов". Това съобщава руската информационна агенция „Интерфакс”, позовавайки се на собствени източници.

Кацането е било осъществено с изтребител и летец от състава на 100-ен отделен корабен изтребителе авиополк (ОКИАП) от състава на Морската авиация на Северния флот на ВМФ на Русия.

На 31 юли самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" участва в празненствата за Деня на ВМФ в Североморск и отплава за участие в тренировки на летците от морската авиация на Русия. Към средата на месеца корабът ще се завърне и ще влезе за ремонт за ремонт и сервизно обслужване.

Очаква се към края на октомври "Адмирал Кузнецов" да се отправи към бреговете на Сирия и вероятно ще вземе участие в бойните действия там.

За сега не е известно дали на палубата му ще се намират само самолетите на 279-и ОКИАП, който е въоръжен със Су-33 и Су-25УТГ или ще бъдат използвани и новите МиГ-29КР/КУБР (изделия 9-41Р и 9-47Р).

Коментари

blog comments powered by Disqus