Кувейт купува H225M CaracalAirbus Helicopters и Кувейт подписаха договор за продажба на 30 военно-транспортни вертолета H225M Caracal. Това съобщава Flightglobal.

Машините ще се използват от ВВС на страната, както и от новосформираната авиационна част към Националната гвардия. Caracal ще бъде използван за широк спектър от задачи, включително бойно търсене и спасяване, морски операции и медицинска евакуация.

Не се изнасят други детайли по сделката, като цената и сроковете за доставка, но е известно, че в договора се включва логистика и обучение.

През юни 2015 г. Кувейт обяви намереието си да придобие 24 броя Caracal. В момента страната оперира с 11 транспортни машини SA330 Puma и AS332 Super Puma, както и 14 от многоцелевите SA342 Gazelle.

Новината е сред малкото поводи за радост за Airbus Helicopters около програмата H225 в последно време.

Всички цивилни вертолети H225 са спрени от полети след катастрофата в Норвегия през април, както и подозренията, че има сериозни производствени дефекти в редуктора на 11-тонния вертолет.

Военният модел H225M не е спрян от полети, макар и механично да е еднакъв. В същото време техническите проблеми пречат на реализацията на сделка в Сингапур и до известна степен в Полша.

Коментари

blog comments powered by Disqus