Русия няма да подарява МиГ-29 на СърбияРусия няма да подарява изтребители МиГ-29 на Сърбия. Това заявява сръбския премиер Александър Вучич в интервю за местния вестник Kurir.

В интервюто Вучич заявява, че се водят разговори с Русия за придобиване на широк кръг от оръжейни системи, включително изтребители, ЗРК и ракети „земя-земя”. На въпрос на вестника, дали ще има подаръци, сръбският министър-председател категорично заявява, че такива не се предвиждат, поради високата стойност на системите.

В последните месеци в сръбските медии усилено се говори, че Русия може да подари на Сърбия редица употребявани оръжейни системи или ако не става въпрос точно за подарък, то сръбската страна ще трябва да плати само за техния ремонт и модернизация.

Известно е, че сръбските ВВС искат да получат поне шест употребявани МиГ-29. Четири от тях ще са едноместни изделия 9-12 или 9-13, а останалите два ще са спарки МиГ-29УБ. Те трябва да допълнят сега наличните три едноместни МиГ-29 и една единствена спарка, които са на въоръжение в страната.

Коментари

blog comments powered by Disqus