Saab продава Gripen във ФилипинитеШведската компания Saab ще отвори офис във филипинската столица Манила до края на годината, във връзка със стартиращата кампания за продажба на многоцелевия изтребител Gripen. Това съобщава IHS Jane’s.

Филипините планират да разполагат с 12 многоцелеви изтребителя в близко бъдеще и това е записано в актуалните планове за развитие на въоръжените сили на страната. Точно тук Saab виждат своята ниша за пласиране на Gripen.

За сега се планира офисът на Saab да заработи паралелно с шведското посолство в страната към края на ноември тази година.

Saab планира да предложи на Филипините цялостно решение за военновъздушните сили на страната по подобие на това за Тайланд, където шведската компания продаде 12 изтребителя Gripen C/D, летящи радари Erieye, въоръжение, дейта линкове, командно-контролна структура и други подобни.

Филипинските ВВС в момента са поръчали 12 от корейските леки изтребители FA-50, от които са доставени два. Това са единствените чисти бойни самолети, с които разполага държавата.

Коментари

blog comments powered by Disqus