ИД унищожи още един руски Ми-35М в СирияТерористичната групировка Ислямска държава унищожи руски щурмови вертолет Ми-35М по време на операция в Сирия. Инцидентът е станал вчера, 3 ноември 2016 г. Според руските власти, няма загинали.

Според твърденията на ИД щурмовият вертолет Ми-35М е бил повреден във въздуха, след което се е приземил принудително в безлюден район източно от град Хомс. Там машината е ударена с противотанкова управляема ракета от неизвестен тип.

На видеото разпространено от групировката се вижда приземения Ми-35М, транспортен вертолет Ми-8АМТШ и две бронирани машини. Щурмовият вертолет е ударен в мига, в който транспортния Ми-8 излита. Вижда се, че около вертолета има хора, които видимо не са пострадали.

Руското МО разпространи официално съобщение, според което руски вертолет участващ в хуманитарна задача е бил принуден да се приземи на около 40 km северозападно от град Палмир. По време на огледа на вертолета на земята ИД е извършил минометен обстрел, която е извадил окончателно от строя вертолета. Не се съобщава за загинали.

Това е шестият загубен летателен апарат от състава на ВКС на Русия за малко повече от година активни действия в Сирия. До момента са загубени Су-24 (от турски F-16), два вертолета Ми-8АМТШ, два Ми-35М и един Ми-28Н при не боен инцидент.

ИД унищожи още един руски Ми-35М в Сирия

Коментари

blog comments powered by Disqus