Русия все пак ще даде на Сърбия употребявани МиГ-29 на цената на ремонта имСърбия и Русия преговарят за доставката на шест употребявани изтребители МиГ-29, като сръбската страна ще плати само цената на ремонта им. Това съобщава сръбския вестник Vecernje Novosti, позовавайки се на собствен източник в МО на страната.

Според вестникът ремонта и модернизацията (явно до стандарт сходен с този на сега наличните и модернизирани сръбски МиГ-29) ще са нужни около $50 млн. Въпросът е бил обсъждан на скорошното заседание на руско-сръбската съвместна комисия по търговско-икономическите въпроси.

Освен въпросът за придобиване на МиГ-29 е разисквана и темата за доставка на ЗРК Бук, отново втора ръка. Също така е бил поставен и въпроса за ремонт на наличната авиационна техника съветско производство, която е на въоръжение в момента в Сърбия.

Темата за доставката на още МиГ-29 за сръбските ВВС витае вече няколко години. Първоначално Сърбия искаше доставката на нови МиГ-29М/М2, но се оказа, че няма пари за тях и в момента актуалната тема е получаването на употребявани изтребители.

Коментари

blog comments powered by Disqus