Руските въоръжени сили са получили 105 безпилотни комплекса за 2016 г.Руските въоръжени сили са получили 105 безпилотни комплекса за 2016 г. Това съобщава руското МО.

В състава на тези 105 комплекса влизат общо 260 летателни апарати. Според руското МО към момента общото количество на БЛА, които се намират на въоръжение достигат 2000 единици.

За миналата година са били сформирани 35 войнски части и подразделения, които експлоатират безпилотни апарати.

В съобщението на руското МО се казва, че безпилотните летателни апарати се използват в руските въоръжени сили най-вече за разузнаване и наблюдение, както и че всички нови безпилотни комплекси преминават през изпитания в единен Център за безпилотна авиация към МО на Руската федерация. В същия център се обучава и персонала, който експлоатира апаратите.

В последните 6 – 7 години се наблюдава бум на безпилотната авиация в руските въоръжени сили, като едновременно на въоръжение се вкарват над 10 различни модела, някои руска изработка, други лицензно производство или направо внесени от вън. Орлан-10 (на снимката) е един от най-масовите модели на въоръжение.

Коментари

blog comments powered by Disqus