Администрацията на Тръмп започва преглед на програмата F-35Секретарят по отбраната на САЩ Джим Матис е разпоредил започване на преглед на програмата за създаване на многоцелев изтребител от следващо поколение F-35 с цел намиране на начини за намаляване на цената на проекта.

Матис е разпоредил прегледът да идентифицира възможности за намаляване на цената на произвеждания от Lockheed Martin изтребител, като това не трябва да води до занижаване на бойните способности на F-35.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно критикуваше програмата F-35 по време на предизборната си кампания, като след изборната си победа през ноември 2016 г., той определи цената на F-35 като изпуснато от контрол.

Секретарят по отбраната Матис е разпоредил също да бъде направена оценка за това до колко усъвършенстван F/A-18 Super Hornet може да бъде използван за алтернатива на палубния F-35C.

Програмата за създаване на нов президентски самолет на базата на Boeing 747-8I също ще мине през преглед за идентифициране на възможности за намаляване на цената ѝ.

От няколко години Boeing предлагат усъвършенстван Super Hornet, по който се реализират редица подобрения, като например по-мощни двигатели, комформни горивни резервоари, обновена пилотска кабина и други.

Коментари

blog comments powered by Disqus