Су-35 ще се доработва на базата на сирийския опитИзтребителите Су-35С на въоръжение в руските ВКС ще бъдат доработени след отчитане на опита от експлоатацията на типа в Сирия. Това заяви днес, 5 юни 2017 г. заместник-министъра на отбраната на Русия Юрий Борисов, цитиран от РИА Новости.

„Самолетът ще бъде доработен с отчитане на всички недостатъци и опита от експлоатацията в Сирия. Това трябва да стане още тази година и може да се наложи да отлагаме доставки на новопроизведени машини, докато не се уверим, че всички недостатъци са отстранени”, заяви Борисов по време на визитата си в самолетостроителния завод в Комсомолск на Амур, където се произвеждат Су-35.

Борисов е посочил, че е открито, че изтребителят засмуква доста камъчета от полосата, имало е проблеми с фанарите и дисплеите в пилотските кабини, но не става ясно дали това са всички открити недостатъци.

До момента руските ВКС експлоатират 58 броя Су-35С, като за тази и следващите три години се планира доставката на 10 машини годишно. Русия пребазира типа в сирийската авиобаза Хмеймим в края на януари 2016 г. Там изтребителят се използва за въздушно прикритие на руския контингент и нанасяне на удари по земни цели.

Руският заместник-министър на отбраната е съобщил още, че през тази година ще бъдат построени още два прототипа на Т-50. С това прототипите ще станат общо 10.

Коментари

blog comments powered by Disqus