Стандартните Ка-52 ще получат сгъващи се носещи винтовеСтандартната сухопътна версия на щурмовия вертолет Ка-52 ще получи сгъващи се назад носещи винтове. Това съoбщава ТАСС, цитирайки съобщение на холдинга "Вертолеты России".

„Технологията за сгъване назад на лопатите е вече усвоена, затова се проучва възможността тя да бъде приложена и на сухопътната версия на този вертолет”, се казва в съобщението на холдинга.

В прессъобщението се казва още, че по Ка-52 вече са започнали модернизационни мероприятия. Както по-рано съобщи заместник-министъра на отбраната на Русия Юрий Борисов, на база опита от експлоатацията на машината в Сирия, ще бъде изработена модернизационна програма, която ще включва различни подобрения за оптимизация на експлоатацията.

Сгъващ се носещ винт има приложен серийно на палубната версия на вертолета Ка-52К. Това е направено с цел пестене на място на борда на бойните кораби. По-лесното съхранение на земята и възможност за бързо прибиране в хангар прави тази опция приемлива и за сухопътната версия на машината.

Коментари

blog comments powered by Disqus