F-35 натрупа 100 000 часа във въздухаФлотът от изтребители F-35 е натрупал 100 000 часа във въздуха. Това съобщава производителят Lockheed Martin и заявява, че до края на годината ще бъдат приключени всички изпитания по програмата.

До момента има произведени близо 250 броя F-35, като според вицепрезидента на Lockheed Martin Джеф Бабионе това е ясен знак за това, че програмата е достигнала определено ниво на зрялост.

До края на годината трябва да приключат финалните изпитания на F-35, които включват пускане на софтуера Block 3F, тестове на F-35B за излитане с помощта на трамплин, опериране на F-35B от слабоподготвени площадки, полети с големи претоварвания и голям боен товар за F-35B и F-35C, както и финалните изпитания на различни оръжейни системи.

За F-35A се готвят изпитания на ръба на ограниченията на височинно-скоростния и маневрения диапазон на изтребителя. За британските F-35B трябва да приключат изпитанията за интеграцията на 132 ASRAAM и Paveway IV, които включват до 45 – 60 пуска, включително и по няколко цели едновременно.

Коментари

blog comments powered by Disqus