Т-50 официално ще получи индекса Су-57Главнокомандващият ВКС на Руската федерация генерал-полковник Виктор Бондарев съобщи, че серийните изтребители Т-50 ще получат официалния индекс Су-57. Това бе казано в интервю за официалния телевизионен канал на руското МО „Звезда”.

„Решението е взето. Самолетът получава своето име, както и децата – след раждането. От сега ще го наричаме именно Су-57”, заявява генерал Бондарев в интервюто.

Бондарев казва още, че първите серийни изтребители ще бъдат получени през 2018 г., но това влиза в противоречие с информацията дадена от изпълнителния директор на ОАК Юрий Слюсар, който заяви по време на авиосалона МАКС 2017, че това ще стане факт през 2019 г.

Първата партида серийни изтребители, които ще се използват за войскови изпитания ще бъде от 12 изтребителя.

Информацията, че Т-50 ще бъде известен като Су-57 с влизането си на въоръжение изтече в някои медии в края на юли, но до сега не бе потвърдена.

Су-57 до момента бе известен с означението дадено му от конструкторското бюро Сухой – Т-50. Друго популярно име бе ПАК ФА, което идваше от програмата за неговото създаване (Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации).

Първият прототип изпълнява дебютния си полет на 29 януари 2010 г.

Коментари

blog comments powered by Disqus