easyJet въвежда олекотени седалки Нискотарифната авиокомпания easyJet обяви, че въвежда нови, леки и по-удобни седалки на борда на всички свои нови самолети. Първият от 14-те нови самолета се доставя днес 10 април, а останалите предстои да бъдат снабдени с новото оборудване в зависимост от периода на доставка.

Външният вид на пътническия  салон също е преработен, за да се създаде по-модерно усещане. Новото покритие на седалката е сиво с оранжеви акценти, в унисон с нов килим и специално проектирано за еasyJet оранжево осветление на пътеката между седалките.

Седалката SL3510, ергономично  проектирана и произведена от Recaro, оптимизира комбинация от пени, за да се осигури най-добрия комфорт за пътника. Облегалката е с 15 градусов наклон за спокойна позиция на сядане, а тънкостта й осигурява повече пространство за пътниците. Освен ползите за клиентите, лекото тегло на новата седалка ще подобри ефективността в консумацията на гориво и намаляване на въглеродните емисии.

Новата олекотена седалка на еasyJet е само един пример за ангажимента на еasyJet за намаляване на въглеродните емисии. Авиокомпанията изследва внимателно всички аспекти на своята дейност, за да гарантира, че работи по най-ефективния начин. Въглеродният отпечатък на един неин пътник е с 22% по-малък от този на друг пътник на традиционна авиокомпания, ако двамата заедно летят по един и същ маршрут и с един тип самолет.

Освен новата седалка, еasyJet въвежда леки колички за обслужване на пътниците на борда, както и аеродинамични подобрения като шарклети на крилата на своите Airbus A319.

 

Коментари

blog comments powered by Disqus