Открити дни в Крумово и БезмерПо случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, в авиобази от състава на Военновъздушните сили ще се проведат открити летателни дни. Това съобщават от Министерство на отбраната.

На 21 май (вторник) от 09,30 до 12,30 часа в 24-та авиационна база Крумово гостите ще имат възможност да разгледат вертолети Ми-17, Ми-24, AS 532AL Cougar и Bell-206 и да наблюдават демонстрации по гасене на пожари с вертолет Ми-17, оборудван със специализирана подвесна система „бамби бъкет”.

Откритият летателен ден в Базата за предно разполагане в Безмер ще се проведе на 22 май (сряда) от 09,00 до 12,00 часа. В статичната експозиция ще бъде представена авиационна и самолетообслужваща техника и показ на стрелково оръжие. За децата е осигурена възможност да рисуват върху бетонните шестоъгълници на пистата. Гостите на авиобазата ще наблюдават и демонстративни полети със самолети Су-25.

Входът е свободен за всички любители на авиацията, които желаят да посетят откритите летателни дни в авиобазите в Крумово и в Безмер.  

Коментари

blog comments powered by Disqus