Wizz Air ще базира четвърти самолет у насУнгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air ще базира за постоянно четвърти самолет A320 на летище София и заедно с това открива нова линия до Швеция и увеличава честотите на съществуващи вече линии.

Увеличеният капацитет ще помогне капацитетът на компанията от София да нарастне с 30% до около 1,1 млн. места. Новият А320 ще бъде базиран в София през май 2014 г.

От 16 май 2014 г. Wizz Air започват да изпълняват полети от София до шведския град Малмьо с базова цена от 59,99 лв. Компанията ще увеличи и седмичната честота на някои от полетите си от София. Това са линиите до Брюксел Шарлероа (от 3 на 4), Айндховен (от 4 на 5), Лондон Лутън (от 7 на 11) и Милано Бергамо (от 7 на 10).

С линията до Малмьо Wizz Air ще поддържа общо 16 линии от София, като три от тях се откриха през тази година – Киев, Ларнака и от октомври Дубай.  В момента нискотарифната авиокомпания се нарежда на второ място на база превозени пътници в България след "България ер", като по този показател държи 21% от пазара  

Коментари

blog comments powered by Disqus