Нов директор на РВДМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов назначи за генерален директор на ДП „Ръководство въздушно движение” Цветан Дилов. Това съобщават от МТ.

Дилов сменя досегашния директор на РВД Диян Динев, който от юни 2010 година  управляваше предприятието след назначение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Цветан  Дилов има над 30-годишен стаж в Държавно предприятие „Ръководство въздушно движение”. Започва кариерата си в ДП РВД през 1981 г. като ръководител полети в Центъра за управление на полетите – София. През годините заема длъжностите – ръководител полети, началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление „Управление на въздушното движение“ в Централно управление на ДП РВД. През 1996 г. е назначен за заместник-генерален директор по оперативната дейност в ДП РВД. Той заема тази длъжност до 2001 г., когато става генерален директор на предприяитето, като на този пост е до 2006 г., след което е директор на дирекция „Безопасност“. От 2010 г. до сега е директор на Районния център за обслужване на въздушното движение – София.

Цветан  Дилов е пълномощен представител на България в Управителния орган  на Евроконтрол. Той участва и  в множество комитети, работни  комисии и групи, както и в  работни органи на международни организации, като ИКАО, НАТО и Евроконтрол. Владее английски и руски език.

Назначен  е и нов член на Управителния съвет на РВД – Юджел Атилла, на мястото на Гео Георгиев.  

Коментари

blog comments powered by Disqus