Показаха сателитните данни свързани с полет MH370Правителството на Малайзия и британската сателитна компания Inmarsat разпространиха днес данните, които са били използвани за проследяване на маршрута на изчезналия полет MH370. Това става факт след исканията на роднините на пътниците за по-голяма прозрачност в разследването.

Данните от сателитната комуникация с изчезналия самолет са в рамките на 47 страници доклад, предоставен от Inmarsat, като вътре са включени и тези така наречени „ръкостискания” между сателита и самолета.

Семействата на пасажерите се надяват, че публичното разпространяване на данните ще помогне на по-широк кръг специалисти да се запознаят с тях и да помогнат за откриването на изчезналия преди три месеца Boeing 777, който имаше 239 души на борда си.

Публичното разпространяване на въпросните данни беше основна точка за протест на много от семействата на изчезналите, които обвиняваха малайзийското правителство в укриване на данни.

Разследването до момента е установило на база на тези данни, че малайзийският Boeing 777 е летял до изчерпване на горивото си и се е разбил някъде в южната част на Индийския океан, западно от австралийското крайбрежие.

На пръв поглед данните не дават нова информация за изчезналия самолет, като се изключи това, че на два пъти със самолета се е пробвало да се свържат чрез сателитен телефон, но не е имало отговор.  

Коментари

blog comments powered by Disqus