„България ер” сключи споразумение за „код шеър" с Air Serbia Националният превозвач "България ер" е сключил търговско споразумение за "код шеър" (code share) с новата сръбска авиокомпания Air Serbia, наследник на JAT Airways. Това съобщават от българската компания.

Сръбският национален превозвач, който е собственост на сръбското правителство (51%) и на Etihad Airways (49%) извършва редовни полети между София и Белград.

Това е нов вид сътрудничество между двете авиокомпании, след като в продължение на една година самолети на „България ер” са летели във флота на Air Serbia. Според компанията споразумението ще донесе нови възможности на клиентите на националния превозвач чрез мрежата на Etihad Airways и на Air Serbia.

Код шеър е част от политиката на “България eр” за сътрудничество с авиокомпании, представени на българския пазар, с която националният превозвач цели да разширява спектъра от качествени услуги, които предлага на своите клиенти. За улеснение на пътниците на "България eр" билети за съвместни полети между двете авиокомпании вече могат да се издават във всички офиси на "България eр", чрез нейния Call Center, през сайта www.air.bg и на другите места за продажба на билети на националния превозвач.

Съвместните полети започват на 3 ноември 2014 г. и ще се извършват всеки ден от понеделник до неделя.  

Коментари

blog comments powered by Disqus