altПродължава участието на вертолетния модул за развръщане от 24-та авиобаза Крумово в съвместната ротационна подготовка в Тренировъчния център на Силите на САЩ в Хохенфелс, Германия, която ще продължи между 4 и 24 март. Това съобщава официалният сайт на ВВС.

Два вертолета AS 532AL Cougar, с четири екипажа и иженерно-технически състав участват в сухопътни операции в рамките на подготовката във взаимодействие със подразделенията на 173-та въздушнопреносима бригада на Сухопътните войски на САЩ в Европа и батальон от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

В хода на учението се изпълняват задачи по десантиране на войски и бойна техника, тактически транспорт в зоната на операцията, превоз на товари и бойна техника на външно окачване, медицинска евакуация на ранени от бойното поле (CASEVAC) и VIP полети. Планирането, участието в операциите и изпълнението на задачите се провежда съвместно с авиационния компонент на домакините от Многонационалния Център за Подготовка в Хохенфелс.

По време на проведения на 16 март Ден за високопоставени гости на съвместната подготовка заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова даде висока оценка на пилотите и инженерно-техническия състав, и изрази изключителното си задоволство от високия професионализъм, демонстриран от членовете на Модула за ръзвръщане.

Признание и най-добри отзиви за способностите на Модула изразяват и домакините, които очакват следващото съвместно участие в ротационната подготовка през октомври и ноември тази година.

alt

alt

alt

 alt

Снимки: ВВС на България

 

 

Коментари

blog comments powered by Disqus